Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل
شارژ ایرانسل شارژ همراه اول شارژ تالیا بخش سلامت - وبلاگ شیمی - زندگی - سلامت wellcome to my weblog
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

90/11/17
6:34 عصر

8 توصیه ی غذایی برای تقویت حافظه

بدست عمران دهقان در دسته

داشتن یک تغذیه‌ی خوب و سالم به عملکرد خوب مغز کمک می‌کند.

حافظه

     آیا برای شما نیز پیش آمده است که برای انجام کاری یا برداشتن وسیله‌ای وارد جایی شوید و همان لحظه فراموش کنید برای انجام چه کاری آنجا رفته‌اید؟ یا لحظاتی در مقابل در یخچال یا گنجه‌ای مکث کنید و به ذهنتان فشار بیاورید که چه می‌خواهید!؟ این‌ها از علائم فراموشی‌های لحظه‌ای اند که ریشه در اختلالات جسمی دارند.

وقتی به راحتی همه چیز را فراموش می‌کنید، در یادگیری دچار مشکل می‌شوید و نمی‌توانید تمرکز داشته باشید کم کم نگرانی به سراغتان می‌آید. این قبیل مشکلات در هر سن و سالی پیش می‌آید و خوشبختانه کمابیش گذر هستند. ورزش، تمرین‌های مربوط به حافظه و فعالیت‌های اجتماعی راه حل‌های مناسبی برای تقویت حافظه محسوب می‌شوند اما فراموش نکنید که تغذیه نقش بسیار مهمی در تقویت حافظه دارد. برای آشنایی بیشتر با این مواد غذایی با ما همراه باشید.

 

بفرمایید صبحانه‌ی کامل

همیشه قبل از خارج شدن از منزل صبحانه‌ی کاملی میل کنید. غلات کامل را در الویت قرار دهید. تا جایی که می‌توانید از مصرف مواد غذایی شیرین (قند سفید، شکلات صبحانه، مربا) و مواد غذایی چرب مثل سوسیس و کالباس و مواد غذایی سرخ کردنی بپرهیزد. به این ترتیب مغز عناصر مغذی و انرژی‌زای مورد نیاز خود (گلوسیدهایی که آرام وارد گردش خون می‌شوند) را در اختیار دارد و در طول روز خستگی روحی و فکرتان به حداقل می‌رسد.

 

ناهار سالم را دریابید

برای ناهار از گلوسیدهای تصفیه شده دوری کنید. این گلوسیدها عبارتند از نان سفید، برنج سفید، پاستاها و همچنین سیب زمینی. برای ناهار مواد غذایی حاوی پروتئین مثل ماهی، مرغ و همچنین سبزیجات میل کنید. از دسرهای شیرین نیز بپرهیزید. اگر می‌پرسید چرا باید بگوییم که قندهای ساده و تصفیه شده به سرعت جذب خون می‌شوند و همین امر باعث می‌شود که دقت و تمرکز و همچنین عملکرد ذهنی افراد در بعد از ظهر کاهش یابد.

 

شام را چه کنیم؟

برای شام مصرف گلوسیدهای تصفیه شده آزاد است. جذب سریع این گلوسیدها باعث می‌شود که بدن به راحتی استراحت کند و استراحت کامل مغز برای عملکرد آن و افزایش قدرت تمرکز و یادگیری ضروری است.

متأسفانه اغلب زنان با کمبود آهن مواجه هستند. آهن نقش مهمی در عملکرد مغز ما دارد. این ماده‌ی معدنی در انتقال اکسیژن به مغز نقش دارد. گوشت قرمز، دل و جگر، سبزیجات سبز رنگ، غلات، حبوبات و غیره سرشار از آهن هستند

 

از پرخوری بپرهیزید

پرخوری را کنار بگذارید و غذاهای سنگین نخورید. برعکس سعی کنید همیشه غذاهای سبک و کم کالری میل کنید. اگر لازم بود در بین روز یا بعد از ظهر یک میان وعده‌ی سبکی مثل میوه های تازه یا خشک، لبنیات کم چرب و کم شیرین میل کنید.

 

زنده باد امگا 3 ها

از مصرف امگا 3 ها غافل نشوید. هر هفته سه مرتبه ماهی (ماهی آزاد، ساردین و غیره) میل کنید. مصرف برخی از میوه های خشک مثل بادام و گردو را فراموش نکنید. به غذاها و سالادهایتان روغن کلزا اضافه کنید. امگا 3 ها اسیدهای چربی هستند که در ساخت غشای نرون ها یا همان سلول‌های عصبی ما نقش دارند. برای همین جذب امگا 3 ها برای عملکرد خوب مغز ما لازم و ضروری‌اند و از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری می‌کنند.

 

میوه و سبزیجات زیادی مصرف کنید

میوه و سبزیجات برای حفظ سلامتی روحی و جسمی ما ضروری است. این مواد غذایی حاوی میزان قابل توجهی ویتامین هستند که برخی از آن‌ها آنتی اکسیدان بوده و از سلول‌های عصبی و مغز ما حفاظت می‌کنند.

 

آهن را دریابید

متأسفانه اغلب زنان با کمبود آهن مواجه هستند. آهن نقش مهمی در عملکرد مغز ما دارد. این ماده‌ی معدنی در انتقال اکسیژن به مغز نقش دارد. گوشت قرمز، دل و جگر، سبزیجات سبز رنگ، غلات، حبوبات و غیره سرشار از آهن هستند.

آب

  

به میزان کافی آب بنوشید

باید بدانید که کمبود آب بدن می‌تواند ریشه‌ی کاهش تمرکز افراد باشد. برای همین توصیه می‌کنیم روزانه و به طور منظم به میزان کافی آب بنوشید و اجازه ندهید تشنگی هلاکتان کند و بعد به سراغ آب بروید.

 

در نهایت باید بگوییم که داشتن یک تغذیه‌ی خوب و سالم به عملکرد خوب مغز کمک می‌کند. همچنین می‌توان با هر سن و سالی به کمک مصرف مواد غذایی سالم و مغذی با فراموشی مقابله و حافظه را تقویت کرد.

توجه داشته باشید با رعایت نکاتی که در این مقاله مطالعه کردید می‌توانید از ابتلا به بیماری‌هایی مثل بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، سرطان و غیره نیز پیشگیری کنید.


90/11/17
3:43 عصر

نقش آنزیم ها در زندگی ما

بدست عمران دهقان در دسته

امروزه اکثر ما از اهمیت نقش ویتامین ها و مواد معدنی در کمک به سلامت و ادامه حیات بدنمان آگاه هستیم. اما آنزیم ها داستان متفاوتی دارند. اگرچه همیشه اطراف ما بوده اند اما اکثر مردم نمی دانند که آنزیم ها چه کار می کنند و چرا برای وجود ما حیاتی هستند. آنزیم ها برای زندگی، مقابله با بیماری و بهبود جراحت ها برای شما ضرور هستند. آیا شما مقدار مناسبی از این جرقه ی زندگی را دریافت می کنید؟


نقش آنزیم ها در زندگی ما

     آنزیم ها مولکول های پروتئینی هستند که بدن آنها را تولید می کند. در حقیقت همه ی گیاهان، جانوران و میکروارگانیسم ها آنزیم های مختلف را تولید می کنند آنها واکنشگر هایی هستند که یا واکنش های شیمیایی را شروع می کنند یا سرعت واکنش های شیمیایی را بالا می برند. اکثر آنزیم ها با شکستن مواد کار می کنند. برای مثال آنزیم های گوارشی شما نیرویی است که به شکسته شدن شام شب قبل شما به کوچکترین اجزایش که آمینو اسید ها، منو دو دی ساکارید ها و غیره است کمک می کند. آنزیم ها در لوله ی گوارشی شما درحقیقت پیوندهایی که اجزای مختلف غذای شما را به هم متصل کرده می شکند. حدود سه تا پنج درصد آنزیم ها مولکول ها را به هم پیوند می زنند یا سنتز می کنند.

نقش آنزیم ها در زندگی ما
آیا شما کمبود آنزیم دارید؟

 آنزیم ها برای هر آنچه که در بدن رخ می دهد شامل گوارش، تنفس و جریان خون ضروری هستند. همچنین برای مبارزه با بیماری ها، التهاب و کند کردن پرسه ی بازگشت بیماری استفاده می شوند. در حقیقت عملکردهای بدن ما برای ترمیم جراحات و دفع بیماری ها مستقیماً مربوط به تعداد و قدرت آنزیم های ما است. این دلیل آن است که چرا کمبود آنزیم ها می تواند مخرب باشد. کمبود آنزیم در رژیم غذایی، بیماری، شیمی درمانی، استرس، آسیب های فیزیکی، پیری یا مشکلات گوارشی همگی می توانند بر سطوح آنزیمی ما اثر بگذارند. اولین علامت که نشان می دهد شما به میزان کافی آنزیم دریافت نمی کنید احتمالاً اختلالات گوارشی شامل ناراحتی های معده، نفخ و دیگر اشکال سوء هاضمه خواهد بود. بسیاری از افراد پس از خوردن حبوبات یا گل کلم یا پس از صرف محصولات لبنی احساس نفخ می کنند. این می تواند نشانه ای باشد که آنها آنزیم های لازم برای گوارش مناسب غذایشان را ندارند.

بسیاری از غذاها از جمله حبوبات محتوی قندهای مرکب هستند. اگر این قندها شکسته نشوند در روده ی بزرگ می نشینند و فاسد می شوند و منجر به ایجا احساس نفخ و گاز می شوند

 برخی افراد از دردهای شکمی و اسهال پس از نوشیدن شیر رنج می برند. به این دلیل است که آنزیم لاکتاز که قند شیر، لاکتوز، را  می شکنند به اندازه ی کافی تولید نمی کنند. مکمل لاکتاز یا شیر تیمار شده با لاکتاز می تواند توانایی هضم غذاهای حاوی لاکتاز را بهبود بخشد. اما گوارش تنها یکی از علائم نقص های آنزیمی است. هر نوع بیماری یک نشانه بارز این است که شما آنزیم کافی دریافت نمی کنید یا سطح آنزیم های بدن شما کافی نیست.

همانطور که اشاره شد آنزیم ها فعالیت بدن شما را راه می اندازند. هر بیماری از جمله بیماری های قلبی عروقی، بیماری های دژنریتیو، سرطان یا حتی سرعت پایین ترمیم جراحت همه اشاره به این دارند که آنزیم های بدن شما به طور بهینه کار نمی کنند.

 

آنزیم ها در غذا

نقش آنزیم ها در زندگی ما

برخی از بهترین منابع برای آنزیم میوه های تازه، سبزیجات و جوانه گندم است. همانطور که بدن شما برای اعمال خود نیاز به آنزیم دارد گیاهان برای رشد، تولید مثل و حیات نیاز به آنزیم ها دارند. غذاها منابع غنی از آنزیم هستند برخی مکمل های آنزیمی از منابع غذایی مشتق می شوند از جمله آناناس ( منبع آنزیم بروملئین) و پاپایا ( منبع پاپائین)، همچنین کیوی و قارچ ها. هر میوه تازه، سبزیجات و دانه ای یک منبع آنزیمی بالقوه است در صورتی که این آنزیم ها با حرارت، تابش یا هر فرایند دیگری که بر روی غذاه انجام می شود تخریب نشوند.

رژیم های غذایی حاوی غذاهای آماده و سریع از جمله برگر کباب شده یا سرخ شده، سیب زمینی سرخ شده و نوشابه ها، رژیم های غذایی فاقد آنزیم هستند. سرخ کردن، پختن، کنسرو کردن، اشعه دادن، خشک کردن همگی کشنده ی آنزیم های غذا هستند. پس جای تعجب نیست که ما خسته و بیمار هستیم!

نقش آنزیم ها در زندگی ما

حتی غذاهای ظاهراً تازه اغلب برای مدت طولانی نگهداری می شوند یا با آفت کش ها یا نگهدارنده ها، و دیگر سموم تیمار می شوند که همگی سطح آنزیم ها را کاهش می دهند.

     اگر شما مشکلات گوارشی دارید که در جذب مواد مغذی دخالت می کند یا اگر مشکل سیستم ایمنی یا هر مشکلی در سلامت خود دارید حتی غذاهای سالم هم ممکن است کافی نباشد. هر بیماری یا جراحتی می تواند وضعیت سلامت شما و سیستم آنزیمی شما را تحت تاثیر گذارد. به علاوه با بالا رفتن سن نه تنها بدن ما آنزیم های کمتری تولید می کند آنچه که تولید می کند هم قدرت خود را از دست می دهد. مکمل های آنزیمی موجود در فروشگاه های دارو می توانند همه این مشکلات را حل کنند و برای سلامت ضروری باشند.

 

مکمل های آنزیمی

نقش آنزیم ها در زندگی ما

    مکمل های آنزیمی از تعدادی از منابع از جمله گیاهان، حیوانات (مثل پانکراس گوساله) و منابع میکروارگانیسمی ( شامل باکتری ها و قارچ ها) بدست می آیند. آنزیم ها می توانند به تنهایی مصرف شوند یا ترکیبی از آنها استفاده شود یا با ویتامین ها و مواد معدنی، ترکیبات گیاهی و دیگر مواد مغذی فرموله شوند. این ترکیبات سودمند هستند چراکه جذب آنزیم را افزایش می دهند و حضور زیستی دیگر مواد مغذی فعالیت آنزیم را بهینه می کند و تخلیه ذخایر آنزیمی بدن را کاهش می دهد، به این ترتیب انرژی بیشتری به ما می دهد.

    بنابراین مصرف آنزیم همراه با ویتامین- مواد معدنی و ترکیبات گیاهی نظر خوبی است. چراکه برخی آنزیم ها نیاز به اجسامی دارند که آنها را در کارشان یاری می کند. این اجسام کمک- آنزیم، کوفکتور یا کوآنزیم خوانده می شوند و شامل مواد معدنی ( از قبیل روی و مس) و ویتامین ها ( به ویژه ویتامین بی) اند. اگرچه برخی مواد از قبیل ویتامین ها و مواد معدنی به فعالت بهتر آنزیم  ها کمک می کند، از سوی دیگر برخی مواد فعالیت یک یا چند آنزیم را مهار می کنند ما هر روزه با بسیاری از این مواد که می توانند آنزیم های بدن ما را غیر فعال کنند مواجه می شویم از جمله بیشتر داروها ( حتی آسپیرین).

 

مکمل های آنزیمی به ویژه در کمک به برخی شرایط از جمله مشکلات گوارشی و کمر درد مفید هستند. نوع آنزیم بستگی به نوع مشکل دارد برای مثال برای عدم هضم لاکتوز مکمل های حاوی لاکتاز مناسب است یا برای نفخ ناشی از حبوبات گالاکتوزیداز که کربوهیدرات ها را می شکند و برای افرادی که از خوردن گوشت قرمز رنج می برند پروتئاز مناسب است

برای حل مشکلات گوارشی مکمل آنزیم باید اندکی قبل از غذا و در دوز اشاره شده روی مکمل مصرف شود.

آنزیم های پرتئولیتیکی مثل پاپائین، بروملئین و سرتیئپپتید و پانکراتین برای مقابله با التهاب و تورم استفاده می شود. برای رفع درد و التهاب بهتر است که مکمل آنزیمی بین دو وعده ی غذایی و با معده ی خالی صرف شود.


90/11/17
3:30 عصر

فناوری نانو و دندان پزشکی

بدست عمران دهقان در دسته

با توجه به اهمیت مقوله دندان ودندانپزشکی تحقیقات بیشماری در دنیا جهت رفع مشکلات دندانی انجام می شود. از جمله فناوریهایی که طی چند سال اخیر عرضه شده و توانسته است تحولات عمیقی در زمینه پژوهش وتولید محصولات مختلف ایجاد کند، فناوری نانو است. از جمله حرفه هایی که تحت تاثیرفناوری نانو قرار گرفته است دندانپزشکی می باشد.

فناوری نانو و دندان پزشکی(1)

     یکی از مشکلات موجود در زمینة دندانپزشکی مواد مورد مصرف است. مواد مورد استفاده در دندانپزشکی بایستی از سفتی و مقاومت بالایی برخورداربوده و ظاهری زیبا داشته باشند. فرمولاسیون ضعیف مواد دندانپزشکی باعث ایجاد ناراحتی، عوارض جانبی و افزایش هزینه مراقبتهای سلامتی می گردند. به همین دلیل شرکتها و موسسات مرتبط بامراقبتهای دندانپزشکی سعی دارند تا محصولاتی با کیفیت و کارایی بالا تولید نمایند.شبیه همین ویژگی ها بایستی در مورد مواد مورد استفاده در روکشها نیز وجود داشته باشد.

     پیشرفت های اخیر در زمینة فناوری نانو بطور قابل توجهی جهت حل این نیازها مورد توجه قرار گرفته اند. یکی از مهمترین نکات در مورد استفاده ازفناوری نانو در جهت رفع این نیازها، امکان تولید نانوذرات مجزا و بدون به هم چسبیدگی است که امکان توزیع آ نها در رزینها یا روکشها جهت تولید نانوکامپوزیت ها بطور یکنواخت وجود داشته باشد. مواد کامپوزیت پلیمری از زمان آغاز علوم پلیمری تاکنون وجود داشت هاند. از دیرباز این مسئله آشکار شده است که افزودن پرکننده های (فیلرها) با خواص فیزیکی مشابه با ساختار پلیمری می تواند منجر به تولید موادی با خواص جالب و از جمله موادی با خواص مکانیکی تقویت شده، شود. این گونه کامپوزیت های پلیمری دهه ها از جمله مواد اساسی در بازار مواد تجاری دندانپزشکی بوده اند. درحال حاضر از طریق فناوری نانو امکان تهیه نانوفیلرها و نانوکامپوزیت ها فراهم گردیده است. این مواد دارای خواص نوری، مکانیکی و شیمیایی متفاوتی نسبت به میکروکامپوزیت های قدیمی می باشند.فناوری نانو در ترمیمهای دندانی باعث افزایش سختی در عین زیبایی ناحیه ترمیم شده نسبت به مواد قدیمی می شود.امید می رود با استفاده از این فناوری مشکلاتی که از قبل در زمینه های مختلف دندانپزشکی ازجمله تولید مواد ترمیمی محکم و زیبا وجود داشته است برطرف شود.

 

خمیردندا نهاى سفیدکننده نانویى

فناوری نانو و دندان پزشکی(1)

     شرکت هاى سازنده خمیردندان در رقابت شدید با هم هستند تا خمیردندا ن هایى را ارائه دهند که مشتریان بیشترى را به خاطر خواصِّ سفید کنندگى بیشتر آن، جذب کند. خمیردندا نهاى تازه توسعه یافته مبتنى بر نانو هیدروکسى آپاتیت (یکى از انواع کلسیم فسفات که کاربرد زیادى در ساخت و پوشش دهى کاشتنی ها دارد، هیدروکسى آپاتیت است. هیدروکسى آپاتیت،  کاربردهاى فراوانى در پزشکى و دندانپزشکى از جمله جایگزین سازى بافت استخوانی وپوشش دهی کاشتنی های بدن دارد. نانو هیدروکسی آپاتیت خواص مکانیکی بالاتر وزیست سازگاری مطلوب تری نسبت به نمونه های میکرومتری از خود نشان می دهند.)، اثربخشى بسیار عمد ه اى را در زدایش جر مها  از سطح دندان نشان داده اند. این اثرات ممکن است به دلیل خواص ، فیزیکى نانو هیدروکسى آپاتیت باشد که سطح ویژه بالاترى نسبت به هیدروکسى  آپاتیت با ابعاد میکرو و در نتیجه پتانسیل بالاترى براى جرم زدایى دارد. این سطح ویژه بالاتر در زدایش جر مهاى دندان و  مواد آلى، بسیار مؤثر است. فرضیه دوم برای مکانیزم نانو هیدروکسى آپاتیت ها، تسریع جرم زدایى معدنى است که در  پرکردن تخلخل هاى سطح دندان، درگیر مى شود. بنابراین امکان کاهش تیرگى دندا نها به وجود مى آید. است که براى دندا نهاى حساس Dent Swiss یکى از خمیردندا نهاى تجارى شده نانویى، خمیردندان ساخت شرکت نیز مناسب است.

     فناورى نانو می تواند سبب افزایش پیوستگى بین ساختار دندان و ذرات پرکن با اندازه نانویى گردد و یک حدِّ واسط طبیعی تر و پایدارتر بین بافتهاى سخت معدنى کارى شده دندان و بیو مواد ترمیمى پیشرفته را به وجود آورد از مواد تشکیل دهنده این خمیردندان، کلسیم پراکساید است که در اندازه نانویى به کو چکترین فاصله هاى دندانى نفوذ می کند.رنگدانه هاى دندانى (حاصل از قهوه، چاى یا تنباکو) به رنگ روشن تردر مى آیند. ) به آرامى پلاک دندان را پاکسازى می کنند و به  Papain, Bromelain آنزیم ها (کلسیم پراکساید در انداز ه هاى نانویى) اجازه مى دهند تا بسیار مؤثرتر و کاراتر عمل نماید. کلسیم پراکساید از لحاظ زیستى در دسترس است و این بدان معناست که به طرز بهترى به دندان متصل شده و اثر شدیدترى خواهد گذاشت. فلوراید از کرم خوردگى دندان جلوگیرى مى نماید.

 

 

کاربرد رزین هاى کامپوزیتى و نانوکامپوزیت ها در دندان پزشکى

فناوری نانو و دندانپزشکی

در فناورى رزین کامپوزیتى، اندازه ذره و میزان حضور ذرات، بیانگر اطلاعاتى مهم براى بهترین استفاده از مواد کامپوزیتى است. تغییر ترکیبات پرکننده ، عمده ترین پیشرفت در تکامل رزینهاى کامپوزیتى بوده است. این تغییر در میزان و اندازه پرکن است که عملکرد آن را در جلاپذیرى  وهمچنین پوشش و مقاومت در برابر ترک خوردن  کنترل مى نماید. فناورى نانو می تواند رزینهاى کامپوزیتى با ذرات پرکن کوچکتررا براى ما تولید کند که می تواننددر غلظتهاى بالاتر حل شده و در سیستم رزینى، پلیمریزه شوند. مولکو لهاى این مواد، می توانند طورى طراحى گردند که هنگام جفت شدن با یک پلیمر، سازگار باشند و خواص منحصر به فردى رامانند خواص فیزیکى، مکانیکى و نورى به وجود آورند.در حال حاضر، اندازه ذرات کامپوزیتى معمول، که اولاً از انداز ه هاى ساختارى کریستا لهاى هیدروکسى آپاتیت، لوله هاى کوچک دندانى  و میله هاى میناى دندان  بسیا متفاوت است و ثانیاً به عنوان حد واسط بین مواد ترمیمی ماکروسکوپی (0,7 تا 40 نانومتر) وساختار نانوسکوپی دندان (دراندازه های 1تا 10 نانومتر) عمل مى کنند، داراى پتانسیل بالقو ه ای برای  تحقیق در زمینه فناورى نانو هستند. فناورى نانو می تواند سبب افزایش پیوستگى بین ساختار دندان و ذرات پرکن با اندازه نانویى گردد و یک حدِّ واسط طبیعی تر و پایدارتر بین بافتهاى سخت معدنى کارى شده دندان و بیو مواد ترمیمى پیشرفته را به وجود آورد.


<      1   2   3   4   5   >>   >